top of page
progress.jpg

Vi på kliniken

IMG_6765.jpg

Kliniken Lunden

Din Veterinär Göteborg är en privatägd oberoende smådjursklinik med fokus på hund och katt. Den grundades 2020 av Frieda Dalin och Henrik Hansson som tillsammans driver kliniken.

Vi som jobbar på kliniken är ett sammansvetsat gäng som drivs av viljan att skapa en klinik där du som djurägare alltid ska få ett bra bemötande och ditt djur god vård. Våra ledord är kunskap, omtanke och trygghet. Vi vill ha en nära kontakt med våra djurägare och patienter, och samtidigt bedriva kvalitativ djursjukvård.

För att lyckas med detta är vi noggranna med kontinuerlig vidareutbildning och att alltid vara lyhörda för våra kunders behov. Hos oss kan du få hjälp med allt från kastration och seniorkoll till avancerad kirurgi och akutsjukvård. Det vi inte kan hjälpa er med remitterar vi till ett antal utvalda specialister/specialistdjursjukhus med stor kompetens inom sina respektive områden. Nedan kommer en presentation av oss som jobbar på Din Veterinär Göteborg.

Veterinär

Frieda Dalin - Leg. Veterinär

Legitimerad veterinär och grundare av kliniken. Började arbeta som veterinär 2013 och har jobbat som veterinär på Distriktsveterinärerna i Rimbo samt de senaste 6 åren på Alingsås Djursjukhus. Under studietiden arbetade Frieda även som sköterska på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Frieda har ett specialintresse för bilddiagnostik och kirurgi. Hon är hästtjej i grunden men jobbar nu nästan enbart med hund och katt.

Ett urval av genomgångna kurser är vidareutbildning i röntgenavläsning, ultraljud steg 1 och 2,  gastroskopi, hjärtultraljud, hältutredningar samt mag-tarmutredningar. Under de senaste åren har hon även deltagit i kongresser avseende tandvård, hormonella sjukdomar, njursjukdomar, respiratoriska sjukdomar, onkologi och gastrointestinala sjukdomar. Frieda är även styrelsemedlem i en intresseorganisation för kirurgi som anordnar kurser för kirurgiintressersde veterinärer i hela Sverige.

veterinär

Annika Lindh - Leg. Veterinär

Legitimerad veterinär. Utexaminerad 2010 i Uppsala, och har sedan dess arbetat både på djurkliniker och större djursjukhus. Annika är särskilt intresserad av internmedicin och hudutredningar samt besitter stor kunskap inom nutrition hos hund och katt.

Ett urval av genomgångna kurser är  ultraljud steg 1 och 2, hälta och ortopediska sjukdomar hos hund och katt, akuta ortopediska sjukdomar hos hund och katt. Under de senaste åren har hon även deltagit i flera kongresser avseende dermatologi och näringslära och klinisk nutrition.

IMG_0560_edited.jpg

Mirielle Melani - Leg. Veterinär

Legitimerad veterinär. Utexaminerad 2021 i Uppsala. Mirielle är särskilt intresserad av kirurgi och även vidareutbildad inom odontologi (tandvård). Hon har under sin utbildning även arbetat flera år som djurvårdare med både häst och smådjur. Mirielle jobbar både på polikliniken och även på vår operations- och tandavdelning.

Ett urval av genomgångna kurser är vidareutbildning i röntgenavläsning, ultraljud steg 1, hälta och ortopediska sjukdomar hos hund och katt och Dentistry 1.

IMG_0483_edited.jpg

Beatrice Karsten - Leg. Veterinär

Legitimerad veterinär. Utexaminerad  2000. Arbetade sina första år i Storbritanien och har därefter arbetat på flera djurkliniker i Västra Sverige med medicin, odontologi (tandvård) och kirurgi. Beatrice har även ett stort intresse för beteendeproblematik. Parallellt med arbetet läser även Beatrice den två-åriga utbildningen Certificate in Small Animal Surgery. 

Sara Molin - Leg. Veterinär

Legitimerad veterinär. Supporterar kliniken med ortopedisk kirurgi och mer komplicerad mjukdelskirurgi ett par dagar per månad.

IMG_2270_edited.jpg

Malin Olausson - Leg. DSS

Legitimerad djursjukskötare. Har tidigare arbetat på Göteborgs Djurklinik. Malin träffar du främst på polikliniken. Malin har även egna sköterskelistor med bland annat vaccinationer, stygntagning och AD/HD röntgen.   

Josefin Stenudd - Leg. DSS

Legitimerad djursjukskötare som tog sin examen 2018. Tidigare arbetat på Alingsås Djursjukhus och Smådjurskliniken i Lerum. Arbetar till stor del på operation med anestesiövervakning, men även med våra inneliggande patienter och på polikliniken.

Mikaela_edited.jpg

Mikaela Wickström - Leg. DSS

Legitimerad djursjukskötare som arbetar med operation med anestesiövervakning, men även med våra inneliggande patienter och på polikliniken.

IMG_0453.jpg

Jessicah Gardson - Djurvårdare steg 3

Djurvårdare steg 3 och certifierad hundfysioterapeut. Tidigare arbetat på Tassarnas Djurklinik och även drivit Göteborgs hundsim. Jessicah jobbar både på polikliniken och med anestesiövervakning på tand och operation samt hjälper till med rehabilteringsträning för våra patienter.

Djurvårdare

Li Sandberg  - Djurvårdare steg 2

Djurvårdare steg 2. Li är utbildad undersköterska som tagit steget över till djursjukvården.  Hon driver vid sidan om arbetet på kliniken även fåruppfödning. Li är den som ni i första hand möter i receptionen. Hon hjälper även till med blodprovstagning, förberedelser inför undersökningar, foderrådgivning och andra allmänna frågor. 

Djurvårdare

Sabina Bergqvist - Djurvårdare steg 2

Djurvårdare på utökad nivå 2 med D9 diplomering från UPH Academy.  Sabina  träffar du oftast i receptionen eller när du kontaktar oss på telefon. Hon hjälper även till vid  blodprovstagning och förberedelser inför undersökningar. 

IMG_0433_edited.jpg

Caroline Westberg - Djurvårdare steg 2

Djurvårdare steg 2. Caroline träffar du oftast i receptionen eller när du kontaktar oss på telefon. Hon hjälper även till vid  blodprovstagning och förberedelser inför undersökningar. 

Henrik_edited_edited_edited.jpg

Henrik Hansson

Henrik är medgrundare och ägare tillsammans med Frieda. Han har under sin uppväxt haft nära djurkontakt på föräldragården Walltorp i Östergötland där han även tävlade i hästhoppning i unga år. Henrik sköter marknadsföring, ekonomi, IT och andra administrativa sysslor. Utöver kliniken jobbar Henrik även som ekonom inom båtindustrin.  

progress.jpg

Vill du veta mer ?

bottom of page